دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
آیت الله سبحانی

حوزه / اگر قصد داریم نشریه اثر گذار داشته باشیم، لازم است بخشهای سیاسی، فقهی، فلسفی، پاسخ به شبهات، سؤالات مهم، مسائل فکری، کلامی، اعتقادی و اخلاقی و اجتماعی داشته باشد تا بتواند علما و طلبه ها را که در مناطق مختلف و دور از حوزه هستند، تغذیه فکری کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله سبحانی امروز در دیدار رئیس و مدیران مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه که در دفتر معظم له در قم برگزار شد گفتند: در سه مرحله لازم می دانم نکاتی را بیان کنم، اولین موضوع ارتباط با فضای بین الملل و ارتباط با شیعیان است؛ برای اثر بخشی فعالیت ها و ترویج دین و مبانی دینی لازم است با سفرای ایران در خارج مرزها در ارتباط باشید.

این مرجع تقلید افزودند: قطعا سفرای ایرانی از اوضاع شیعیان، مسلمانان دنیا و آنچه در ارتباط با حوزه است، بهتر اطلاع دارند و با خبر هستند، با کمک گیری و ارتباط با سفرای ایرانی بهتر می توان در فعالیت های برون مرزی و رفع مشکلات شیعیان و نیازهای آنها اثر گذار بود.

 ایشان ادامه دادند: باید قبل از رفتن به خارج مرزها از اوضاع اسلام، شیعیان و مسلمانان مطلع بود، سفرا حلقه ارتباط خوبی برای آگاهی بخشی هستند. انها می توانند در زمینه امور دینی آگاهی دهند تا تا مبلغان با شناخت بهتر، قدمهای مؤثرتری در معرفی اسلام بردارند.

حضرت آیت الله سبحانی تاکید کردند: برای این کار، مسئولین حوزه نیازمند ارتباط و ملاقات با وزیر امور خارجه هستند تا با جریان گذاشتن مسائل مربوط به دنیای اسلام به وزیر، وزیر هم این مسئله را در نامه ای به سفرا برای همکاری و آگاه سازی از وضعیت موجود دنیای اسلام و جهان در مسائل اسلام، شیعیان و مسلمانان با مسئولین حوزه، اعلام نماید.

ضرورت اطلاع از وضعیت موجود دنیای اسلام

این مرجع تقلید گفتند: اگر در مورد وضعیت موجود دنیای اسلام مطلع باشیم، در برنامه ریزی و طراحی ها، بهتر می توانیم تصمیم بگیریم.

ایشان با تاکید براینکه منطق شیعه قوی است ولی سعودیها با پول، نویسندگان را خریده و به سیاسیون اجازه نمی دهد منطق شیعه را واضح ارائه کنند گفتند: برای مقابله با این مسئله ارتباط با افراد مطلع برای آگاهی از وضعیت موجود و نیز استفاده از فضای مجازی امر ضروری است.

نشریه افق را ارتقا دهید تا اثرگذار باشد

معظم له با اشاره به فعالیتهای رسانه ای حوزه گفتند: باید مشخص شود منظور از چاپ هفته نامه افق حوزه چیست؟ آیا صرفا انتشار اخبار حوزه و مصاحبه است، یا هدف فراتر از انتشار اینهاست. اگر هدف صرفا انتشار اخبار باشد، رسانه ها و نهادهای دیگر نیز دست به انتشار اخبار می زنند اما اگر هدف فراتر از انتشار خبر باشد باید نشریه ای در حد روزنامه الاهرام و یا روزنامه الازهر باشد؛ این نکته ای مهم است و باید توجه داشت که طوری قلم زد و فعالیت کرد تا نشریه افق به این مرحله برسد تا بتواند اثر گذار باشد.

این مرجع تقلید گفتند: اگر قصد داریم نشریه اثر گذار داشته باشیم، لازم است بخشهای سیاسی، فقهی، فلسفی، پاسخ به شبهات، سؤالات مهم، مسائل فکری، کلامی، اعتقادی و اخلاقی و اجتماعی باشد تا بتواند علما و طلبه ها را که در مناطق مختلف و دور از حوزه هستند، تغذیه فکری کند.

بی طرف باشید و از شخصیت تراشی پرهیز کنید

ایشان با تاکید براینکه رسانه حوزه باید بی طرف بوده و از شخصیت تراشی پرهیز کند گفتند: منظور از بی طرفی یعنی اینکه در عین حال که نظام را تایید و رهبر انقلاب را احترام می گذارد، نسبت به همه افراد یکسان باشد و مورد پذیرش دفاتر مراجع و علمای بلاد باشد و اگر غیر این باشد نمی تواند اثر گذار باشد و جا دارد نسبت به انتشار برخی ضمائم هفته نامه افق حوزه که مسائل آشپزی و خوراکی را می آورد، بازنگری صورت بگیرد. اصلا ضمیمه این موارد در شأن حوزه نیست.

مسائل اصلی و مهم را مطرح کنید

 حضرت آیت الله سبحانی گفتند: قرار نیست نشریه افق همه نیازهای بخشهای مختلف حوزه  را برآورده کند بلکه لازم است برای سایر مسائل مانند خانواده و فرزندان، فکر دیگری کرد و مجله دیگری منتشر شود، نه اینکه جزء ضمیه افق باشد. من عقیده ام این است و به دنبال تحمیل عقیده نیستم. اما معتقدم جایگاه نشریه افق بسیار رفیع تر است، نباید در این مجله، مسائل دیگری غیر از مبانی عقیدتی، کلامی و فلسفی ضمیمه شود چون هدف باید تغذیه فکری علما باشد.

حضرت آیت الله سبحانی اظهار داشتند: برای مسائل دیگر مانند امور خانواده و دیگرمسائل مجله و نشریه ای دیگر طراحی و برای طلاب فرستاده شود.

این مرجع تقلید افزودند: در برخی کشورها از جمله اردن، مجله قوی دینی وجود دارد و در حوزه علمیه باید در سطح قوی و بالایی کار کنیم تا بتوانیم مؤثر باشیم.

حضرت آیت الله سبحانی گفتند: یا مجله ای را منتشر نکنید یا اگر قصد انتشار مجله را دارید، برای اثرگذاری اش، هئیت تحریریه ای قوی در نظر بگیرید.

این مرجع تقلید عنوان کردند: جا دارد که نشریه حوزه در مناسبتها در مورد شخصیت و فضائل اهل بیت(ع) مانند حضرت زهرا(س) از کتب اهل سنت و شیعه به گونه ای که محرک نباشد، اقتباس شود و قرار داده شود، اینها می تواند علمای بلاد را تغذیه فکری کند.

 ایشان با بیان اینکه معرفی شخصیتها بخشی از فعالیتها در مجله افق باید باشد اظهار داشتند: لازم است عمده بخشها در مجله نیازهای روز حوزه، مباحث عقیدتی، کلامی و فلسفی که مناسب علما است، آن هم به نوبت، باشد تا با مطالعه مجله، بزرگان حوزه سربلند بیرون بیایند.

 معظم له گفتند: این موارد پیشنهادم است، همین مجله مکتب اسلام که 60 سال منتشر می شود، از آن نسل من ماندم، با وزن خاصی حفظ کردیم در بی طرفی و در حد توان، سطح آن را  حفظ کردیم؛ اگر چه الان با وجود مجلات دیگر، مجله مکتب اسلام به چشم نمی آید ولی در زمان خودش چراغی در تاریکی بود.

برای نیازهای فکری شیعیان جهان قدمهای اساسی برداشته شود

ایشان افزودند: مسئله بعدی این است این افرادی که در فضای بین الملل از طریق شبکه های اجتماعی و حضور در فضای مجازی فعالیت می کنند و با شیعیان در ارتباط هستند، لازم است طوری برنامه ریزی کنند که مؤثر باشند یعنی بتوانند به شیعیان خارج مرزها در رفع نیازها کمک کنند.

معظم له گفتند: گاهی برای ما از نقاط دور نامه می آید که  شیعه این منطقه هستیم، مسجد و واعظ نداریم، این نشان از نیاز است، باید نیازهای شیعیان در نقاط مختلف از طرق مختلف بررسی و برای رفع آن، قدمهای اساسی برداشته شود.

این مرجع تقلید افزودند: باید نیاز خارج مزرها بررسی شود تا با رفع آن، به مسلمانان کمک شود، که فرستادن مبلغان توانمند، زبان دان و آگاه به زمانه و شرایط منطقه از لوازم این مهم است.

ایشان اظهار داشتند: زمانی که پیامبر اسلام(ص) قصد فرستادن سفیر به سایر کشورها را داشتند، افرادی را انتخاب می کردند که دارای توانایی چون آگاهی به زمان، شرایط، منطقه و زبان باشند. اگر مبلغ این خصوصیات را نداشته باشند، نه تنها اثر گذار نخواهد بود بلکه مخرب هم می شود.

سخنرانی و نوشتن به زبان عربی معاصر را احیا کنید

این مرجع تقلید با اشاره به ضرورت احیاء زبان و سخنرانی به زبان عربی معاصر در حوزه افزودند: هر چه می توانید طلبه های زبان دان عربی و انگلیسی تربیت کنید؛ این کارهای برکاتی دارد و به نفع اسلام و دین خواهد بود.

ایشان گفتند:  الان قلم در حوزه افت کرده است و باید نویسندگی و سخنرانی عربی را احیاء کرد.

حضرت آیت الله سبحانی  با بیان اینکه انسان اگر محیط شناس باشد و دنبال اختلافات نرود می تواند برای اسلام مؤثر باشد اظهار داشتند: در گذشته هدف ما در خارج مرزها مانند اردن و سایر مناطق همین بود، دنبال اشتراکات بودیم اما برخی امور همه چیز را خراب کرد و نتوانستیم ارتباط با مراکز علمی اردن و سایر مناطق را حفظ کنیم.

خاطر نشان می شود در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید مفید حسینی کوهساری گزارشی از برنامه ها و فعالیت های مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه ارائه داد.

40/313

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • توضیه های مهم IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۳
    0 0
    توضیه های مهم!